YOGA PENTRU SPATE

Yoga este folosita de mii de ani pentru promovarea sanatatii si prevenirea bolii si este deja o alternativa foarte cunoscuta in tratarea problemelor de spate care este cea mai comuna dizabilitate cronica astazi in lume.

Aceasta terapie este preferata de multi pacienti cu dureri de spate sau care au nevoie de reabilitare in urma accidentelor datorita naturii individuale a practicii si oportunitatii pentru a adapta posturile.

In afara de indepartarea durerii o practica regulata de yoga previne viitoarele accidente si reface mobilitatea.

Robin Rothenberg, renumit terapeut yoga spunea intr-un articol recent in Huffington Post ca o cauza comuna a durerilor de spate este faptul ca noi nu mai traim bine in corpurile noastre care au fost desemnate sa fie foarte active si sa faca tot felul de miscari.

Noi in schimb stam pe scaune la munca si seara tot asezati, la tv. Nici macar copiii nu se mai misca prea mult, jucand jocuri video mare parte din timpul liber. Astfel am devenit din ce in ce mai putin mobili si structura fizica este slabita.

Studiile arata ca cel mai rau lucru pe care putem sa il facem pentru noi este sa stam asezati ore in sir.

In ultimii ani in U.S.A. unde yoga este practicata de peste 20 milioane de persoane, cercetatorii au devenit interesati de efectele acesteia in tratarea bolilor si studiile arata ca cei care au practicat yoga de 2 ori pe saptamana pentru o perioada de 8 saptamani au avut o crestere semnificativa in flexibilitate, forta si anduranta, calitati care sunt foarte importante in programele de reabilitare a spatelui.

In lectia video pe care v-am pregatit-o, primul exercitiu mi-a insotit diminetile in primii ani de practica fiindca spatele era inca destul de rigid cand ma trezeam. Daca simtiti ca este prea dur pentru coloana vertebrala, puteti aseza o patura intinsa peste covor.

O sa recunoasteti deja din lectiile trecute "cainele cu capul in jos" , despre care se spune ca este postura care vindeca orice, este o postura de inversiune  foarte buna pentru intarirea muschilor spatelui.

O postura se mentine  de la cateva secunde pana la un minut sau mai mult, faptul de a sta imobili ajuta la intarirea musculaturii. Daca aveti probleme serioase cu spatele cum ar fi hernia de disc nu as recomanda aceasta lectie, sau cu mare discernamant din partea voastra. In yoga spunem ca in primul rand trebuie sa evitam sa facem rau.

In lectiile viitoare o sa fie mai multe posturi adaptate pentru diverse probleme, Yoga este securitara pentru toata lumea insa in functie de conditia medicala anumite posturi pot fi adaptate sau evitate.

Daca aveti intrebari, sau vreti sa impartasiti cum v-ati simtit dupa aceasta practica, va astept pe facebook.

Inapoi