YOGA PENTRU ARTICULATII 

Mentinerea articulatiilor in stare buna de functionare este esentiala pentru a ne bucura de libertatea de miscare pe parcursul intregii vieti.

Imbatranirea articulatiilor limiteaza miscarea , compromite echilibrul, creste riscul de fracturi iar pe termen lung poate sa conduca la osteoartrita. Osteoartrita este o boala  progresiva si invalidanta, articulatiile devin rigide si dureroase, reduce abilitatea miscarii si afecteaza sever calitatea vietii.

Este o boala foarte raspandita,aproape una din doua persoane primeste acest diagnostic  fiind rezultatul deteriorarii cartilajului care protejeaza articulatiile. In general se instaleaza la nivelul genunchilor si soldurilor.

Exista evidente ca executarea in mod regulat de miscari lente ajuta la reducerea durerii si amelioreaza functionarea articulatiei, prin eliberarea energiilor blocate si eliminarea toxinelor. Aceste exercitii simple m-au ajutat sa renunt la ciorapii grosi si papucii de casa pe care trebuia sa ii port si vara, avand mereu senzatia de frig la picioare.

La finalul exercitiilor este o scurta relaxare pentru a deveni constienti de fiecare articulatie in parte; se spune ca daca pierdem constiinta asupra unei parti a corpului acolo se instaleaza oboseala si apoi boala.

Inapoi