LEGEA IMPERMANENTEI

Dincolo de legile societatii viata noastra este supusa unor legi universale, una dintre acestea este legea impermanentei care ne spune ca singura certitudine in viata este faptul ca nu exista nici o certitudine.

Tot ceea ce exista este intr-o continua schimbare, Universul se transforma in fiecare secunda, in corpul nostru se nasc celule si altele mor,corpul pe care il avem acum nu mai este cel care a fost cu 10 minute in urma.

Desi au loc mereu schimbari in jurul nostru noi ne dorim ceea ce este predictibil, am vrea ca timpul sa ramana pe loc si cautam confortul din dorinta ca lucrurile sa ramana la fel.

Pentru ca mintea noastra nu stie cum sa se pregateasca si cum sa faca fata schimbarii, insasi gandul de schimbare ne provoaca teama si insecuritate.

Prin ignorarea adevarului universal ca totul este impermanent ajungem la negare sau depresie, agatandu-ne cu disperare de tinerete sau inconjurandu-ne de confortul material.

Alternativa la aceste tendinte este sa incercam sa traim in momentul prezent, sa ne bucuram de fiecare clipa pretioasa si sa nu ne identificam cu aspectele temporare, schimbatoare ale vietii.

Acceptarea ideii de schimbare permanenta ne ajuta sa devenim mai stabili si sa cultivam o minte mai calma.

Partea pozitiva a impermanentei este ca si lucrurile dureroase sunt trecatoare si pot sa ne deschida calea pentru noi oportunitati.

Cand alunecam spre tendinte negative este bine sa ne amintim ca nimic nu este permanent, ca avem posibilitatea sa ne transformam, sa devenim mai sanatosi, mai iubitori si mai fericiti in relatii.

Impermanenta ne invata recunostinta si aprecierea pentru ceea ce este si deschiderea pentru miracolele ce vor veni.

Inapoi