DE CE SA PRACTICAM YOGA

Yoga este perfect adaptata stilului de viata din prezent, reducand efectele negative ale obiceiurilor nesanatoase de a ne hrani, stresul  si anxietatea, gandurile negative si emotiile, ingrijorarea continua pentru viitor.

Practica Yoga ne invita sa ne decontractam fizic, actioneaza asupra atitudinii mentale si ne conduce la relaxarea interioara printr-o mai buna concentrare si gestiune de sine; corpul se mentine sanatos, coloana vertebrala se pastreaza dreapta si supla si se  dezvolta un spirit calm.

Armonia si echilibrul sunt obtinute prin intermediul posturilor (asane), tehnicilor de respiratie ( Pranayama) si prin meditatie.

Prin practica asanelor se lucreaza asupra fiecarei grupe de muschi, se elimina toxinele de la nivelul articulatiilor, fiecare postura avand un beneficiu imediat si pe termen lung.

Practica Yoga amelioreaza respiratia, controlul suflului si astfel ne destindem, ne recentram si invatam sa traim mai bine in spatial nostru interior.

Exercitiile de respiratie profunda, numite Pranayama cresc aportul de oxigen din sange si creier, calmeaza spiritul si ne dau o stare de liniste emotionala.

Asanele si tehnicile de respiratie maseaza organele interne si cresc aportul de sange spre diferite parti ale corpului.

Cresterea debitului sanguin curata corpul in profunzime si inlatura toate toxinele, ceea ce intarzie procesul de imbatranire si confera un surplus de energie.

Este foarte eficace pentru persoanele care sufera de dureri articulare si dorsale; scade presiunea arteriala si incetineste ritmul cardiac.

Yoga ajuta in lupta cu diversele maladii cum ar fi tulburarile digestive, diabetul, oboseala cronica, varicele, astmul, insomnia, scleroza in placi.

Poate fi practicata la orice varsta,  indiferent de gradul de flexibilitate.

Nu este niciodata prea tarziu pentru a incepe sa practicam Yoga, exista practici adaptate pentru toate varstele

O practica regulata aduce claritate mentala , calm si o mai buna constientizare a corpului,

Chiar si 20 de minute de practica  sunt  suficiente pentru a conferi corpului si mintii energia necessara rutinei si provocarilor de zi cu zi.

Yoga este o activitate completa care aduce destindere si constiinta la nivel fizic si mental iar beneficiile acesteia sunt gradual dovedite de catre stiinta medicala acum.

Inapoi