CUM SA EVITAM CONSTIENT PROBLEMELE DE SPATE 

In timp ce ridicarea greutatilor este o cauza cunoscuta a problemelor de spate, hernia de disc este foarte frecvent rezultatul miscarilor de aplecare in fata repetate pe care le facem zilnic acasa si la serviciu insa efectuate in mod gresit.

 

Aplecare_incorect.jpg

 

Daca avem tendinta sa ne aplecam in fata arcuind spatele, se produce o presiune enorma asupra discurilor dintre vertebre care au rolul de a amortiza socurile pentru corp, acestea se slabesc si inelul fibros poate sa crape producand hernia de disc.

Cel mai surprinzator si simplu remediu este sa invatam sa ne aplecam corect in fata.

Miscarea corecta este sa ne aplecam incepand de la articulatia soldurilor si indoind genunchii in timp ce spatele este in pozitia "Tadasana" ca atunci cand suntem in picioare, practic spatele ramane drept, bine intins.

Talpile sunt paralele si raman pe sol pe parcursul miscarii, se evita ridicarea calcaielor.

Genunchii sunt indoiti si indreptati in fata deasupra talpilor, nu spre interior nici spre exterior.

 

Aplecare_corect.jpg
 

 

Aplecarea in fata pana la sol ar trebui sa fie o miscare pe care sa o putem face usor toata viata.

Daca o executam corect, putem sa ne simtim confortabil de cate ori ne aplecam in fata, sau poate sa fie un bun exercitiu pentru a deveni mai puternici si mai stabili cand avem nevoie sa ridicam lucruri mai grele de jos.

Yoga moderna ne ajuta sa devenim constienti de postura si miscarile zilnice pentru a ne mentine sanatosi, nu inseamna neaparat posturi avansate sau perfecte ci integrarea in viata noastra cotidiana a ceea ce invatam despre noi prin intermediul practicii.

Inapoi